Diëtiek

Mijn visie als diëtist.

 

Samen met jou streef ik naar een gezonde en aangename relatie met voeding. Dit doe ik niet volgens strikte eetregeltjes of strenge modediëten die vaak niet lang vol te houden zijn, omdat ze te streng zijn en geen rekening houden met jouw unieke situatie


Samen richten we ons op veranderingen die duurzaam volgehouden kunnen worden. Dit aan de hand van realistische doelen die je kan incorpereren in jouw nieuwe eetpatroon.


Wat is mijn werkwijze hiervoor? 

Wij gaan een samenwerking aan gebaseerd op gelijkwaardigheid

Hierbij is het mijn taak om jou zonder oordeel te ondersteunen en inzichten mee te geven opdat jij jouw persoonlijke doelen kan bereiken. 

''Ik laat je graag zien dat gezond eten veel eenvoudiger is dan je zou verwachten'

Waarom een Diëtist 


Voor een wetenschappelijk onderbouwd antwoord op vragen rond voeding.

Daarnaast is de diëtist uw partner voor persoonlijk voedingsadvies op maat. 
Dit betreft zowel voeding in het algemeen als dieetvoeding, voeding bij ziekte, bij allergie, voeding voor baby’s en kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, voeding tijdens zwangerschap, maar ook voeding bij (top)sport.


Voor raadgevingen over voeding bij ziekte is een verwijsbrief van je huisarts of specialist nodig. Het voordeel van een verwijzing is dat je diëtist je huisarts mee op de hoogte kan houden van de besproken therapie. 

Onze Werkwijze 


Ik ga gewichtsneutraal te werk. Dat wil zeggen dat de gezondheid van de patiënt prioritair is. Daarom focus ik me niet op het gewicht, maar maar wel op wat u aangeeft dat belangrijk is voor u zoals: goede bloedwaarden, voldoende energie hebben, sterker worden, een betere conditie, of minder ervaring van stress. 


Stap 1: Het intake gesprek 

Tijdens het intakegesprek doorgrondt de diëtiste samen met u de redenen om een afspraak te maken. Samen gaan we achterhalen wat de gewenste doelen zijn, en proberen deze reeds volledig te visualiseren. De diëtiste coacht u vanaf nu in uw reis richting uw doel. 


Duur: 75 min

Kost:  € 60.00


Stap 2: Het vervolggesprek

Een korte evaluatie van de periode tussen het intake gesprek en het vervolggesprek. Uw unieke situatie staat centraal in onze begeleiding. We gaan na in hoeverre de afspraken gevolgd konden worden. Om tot een duurzaam resultaat te komen moet de begeleiding aangepast zijn aan uw levensritme. De diëtist gaat met deze informatie aan de slag om een concreet en aan u aangepast plan op te stellen.


Duur: 30 min

Kost: € 30.00


Stap 3: Het adviesgesprek 

De diëtist overloopt met u uw uitgewerkt traject. Alle informatie uit de vorige sessies wordt gebruikt zodat er op het juiste niveau gewerkt kan worden aan een voor u haalbaar traject. De diëtist zal u blijvend begeleiden en wordt uw partner in het behalen van uw persoonlijke doelstelling.  


Duur: 60 min

Kost: € 60.00


U kan bij Lisa terecht voor advies rond: 


  • Intuïtief eten
  • Fitter worden op een gezonde en duurzame manier
  • Diabetes
  • Hart-en vaataandoeningen
  • Dyslipidemie: Hoge cholesterol en/of triglyceriden
  • Maag - en darmaandoeningen waaronder het laag FODMAP dieet
  • Een gezonde relatie met jouw lichaam

Virtuele consultatie


Naast de afspraken in de praktijk is het ook mogelijk om

een virtuele consultatie te plannen. Dit kan u aanduiden via

het online reservatie platform. 


MEER INFORMATIE OVER HET FODMAPP DIEET